Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Sofia

De twintigjarige Sofia uit Casablanca staat op punt te bevallen en dat is een groot probleem: ze is namelijk ongetrouwd en seks vóór het huwelijk is strafbaar in Marokko. Ze heeft 24 uur om de vader te vinden en met hem te trouwen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sofia

De twintigjarige Sofia uit Casablanca weet al maanden haar zwangerschap te verbergen. Ze heeft geen keus, want ze in ongetrouwd en in Marokko is seks voor het huwelijk strafbaar. Maar het moet een keer misgaan. Tijdens het eten met haar familie, ze woont nog thuis, krijgt ze enorme buikpijn – de vliezen zijn gebroken. Met een nicht vertrekt ze onder het mom te veel gegeten te hebben naar een ziekenhuis. Het personeel daar wil haar wel helpen, maar onder de voorwaarde dat ze binnen 24 uur met een huwelijksakte op de proppen komt, anders zit er niets anders op de politie in te schakelen. Haar staan twee dingen te doen: de vader opsporen en zo snel mogelijk met hem trouwen.

In dit indrukwekkende en zelfverzekerde speelfilmdebuut, waarvoor ze ook zelf het scenario schreef, laat regisseur Meryem Benm'Barek zien hoe een jonge vrouw als Sofia ten onder kan gaan aan hypocrisie, familie-eer en machtsmisbruik. O.m. bekroond in Cannes.

de Volkskrant

... knap speelfilmdebuut.

NRC Handelsblad

Meryem Benm'Bareks debuutfilm Sofia lijkt net een thriller.