Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Kaymak - ENFF On Tour

Twee stellen, buren van elkaar in Skopje, beginnen aan een verkenning van onconventionele erotische relaties.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Het Eastern Neighbours Film Festival, dat jaarlijks in Den Haag de beste en meest relevante films uit Oost-Europa presenteert, gaat op tournee en doet ook Rialto De Pijp aan. Op zaterdag 21 oktober presenteert het de Nederlandse première van de speelfilm Kaymak van de Macedonische regisseur Milčo Mančevski. De film wordt ingeleid door artistiek-directeur Rada Šešić. Na de vertoning is er de traditionele ENFF-cocktailparty op de entresol van Rialto.

Kaymak

Skopje, Noord-Macedonië: het rijke stel Eva en Metodi willen graag een kind opvoeden, maar hebben geen zin in al het gedoe rond een zwangerschap. Dan verschijnt Dosta op het toneel, een vrouw met een verstandelijke beperking, die wel als draagmoeder wil fungeren, Metodi is de donor. Ondertussen hebben hun minder gefortuneerde onderburen Danche en Caramba heel andere problemen. In hun relatie is geen plek en tijd meer voor intimiteit. Dat Caramba een affaire heeft met Violetka, een verkoopster op de markt van de lokale lekkernij kaymak, een zuivelproduct, helpt niet mee. Maar gek genoeg kan Danche het heel goed vinden met Violetka. De drie besluiten te gaan samenwonen.

Regisseur Milčo Mančevski, die eerder met Before the Rain een Gouden Leeuw in Venetië won, vertelt het verhaal van de eeuwige zoektocht naar liefde, maar koppelt dat in deze komedie aan actuele kwesties als surrogaatouderschap, ontrouw, de rol van de vrouw in het gezin en in de samenleving, en seksuele vrijheid.