Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Rialto for Short – seizoen 5, editie 3

Rialto biedt nieuw, nog niet ontdekt talent een kans om zich te presenteren aan publiek en professionals - oftewel: Rialto for Short.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rialto for Short

Rialto biedt nieuw, nog niet ontdekt talent een kans om zich te presenteren aan publiek en professionals, en hun films op het grote doek te vertonen. En dat doen we ook dit seizoen weer met het programma Rialto for Short.

Deze dinsdagavond staat om 19.30 de derde en laatste editie van het vijfde seizoen op het programma; de geselecteerde aanmelders presenteren hun werk aan het publiek én aan de jury. En na elke film is er zoals altijd een Q&A met de maker. Host van de avond: Wayne de Boer.

Gelsecteerd zijn:

Als ik later groot ben / When I Grow Upr. Naomi Aalbers (2023, 17')
Lola vs. Ed - r. Lars Brinkman (2022, 10')
Har du sett ho (Have You Seen Her) – r. Astrid Ardagh (2022, 15')
Naranja Dulcer. Clara Inés Arámburo Torres (2022, 4')

De jury bestaat uit Safirah Dijkstra (o.m. dramaturg bij VPRO-HUMAN, Aiman Hassani (filmmaker en medewerker Wedowe), Stefan Malešević (filmmaker en redacteur bij De Balie). Ze bekijken de films en bepalen samen met het publiek en een special guest welke film de beste is van de avond. Die winnaar dingt mee naar de prijs van € 2000 voor de allerbeste film van het hele vijfde seizoen. Deze prijs is mogelijk gemaakt door Stichting VEVAM. Speciale gast deze avond: Sacha Gertsik, o.m. oud-jurylid, schrijft voor De Filmkrant en medeoprichter van De Ontmoeting.

Winnaars editie 1 & 2

Vanavond is er niet alleen een winnaar van de derde editie van het vijfde seizoen, ook wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van het hele vijfde seizoen.

De winnaars van de eerste twee edities kun je nu hier, online zien.

Winnaar 1e editie
Stay r. Woutair Koomen (5', 2021)
Een verhaal over je angsten onder ogen zien, zelfs als alle hoop verloren lijkt. Yasin, Rosie en de Veteraan zijn op zoek naar een uitweg: mentaal, fysiek en door de dood. Maar in het heetst van de strijd brengt het geloof hen samen en verandert hun lot.

Winnaar 2e editie
Husomr. Job van Aken & Mandula van den Berg (8', 2023)
De 82-jarige Hongaarse Abigél woont in een klein huis in een Nederlandse buitenwijk. Haar leven wordt volledig in beslag genomen door gewoonte, de buitenwereld bereikt haar nauwelijks. Hoogtepunt van de dag: de telefoontjes die ze krijgt, waarin ze alles kan uitleggen wat er met haar gebeurd is.

Klik op de titel om de film te kijken.