Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Us

Adelaide, Gabe en hun twee kinderen gaan op vakantie naar Santa Cruz. Eenmaal daar krijgen ze ongewenst bezoek van kwaadaardige dubbelgangers. Van de maker van Get Out.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Us

Twee jaar na het verbluffende succes van zijn debuutfilm Get Out kwam regisseur Jordan Peele met zijn tweede film, wederom een bloedstollende spannende horrorfilm. Voor het door hemzelf geschreven scenario had hij zich laten inspireren door het verhaal van Mirror Image, een aflevering uit 1960 van de destijds populaire tv-serie Twillight Zone. Met name hoofdrolspeelster Lupita Nyong'o viel talloze keren in de prijzen.

Adelaide Wilson (Nyong'o) heeft een goed huwelijk met Gabe en samen met hun kinderen Zora en Jason vertrekken ze naar hun strandhuis in Santa Cruz, hetzelfde strand waar zij ooit als kind een nare en beangstigende ervaring had in een kermisattractie. Wat er toen gebeurde, wordt duidelijk als zich 's avonds vier ongenode gasten aandienen, vier in rode jumpsuits geklede dubbelgangers die de plek van het echte Wilson-gezin willen innemen. Vrienden die ze in Santa Cruz zouden ontmoeten, maken hetzelfde mee en bekopen dat met de dood. Wat is er loos, hoe wijdverspreid is dit en zullen de Wilsons het overleven?

Deze bloedstollende film van Jordan Peele wordt deze samen met twee andere  van zijn films vertoond. Wil je ze alle drie met korting zien? Koop hier je triple bill!

triple bill