Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Gloria Bell

Lelio maakte zelf deze remake van zijn filmhit Gloria uit 2013, ditmaal met Julianne Moore als de levenslustige vrijgezel Gloria, die op de dansvloer de grote liefde hoopt te vinden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gloria Bell

In de zomer van 2013 werd Rialto's filmfestival World Cinema Amsterdam afgesloten met Gloria van de Chileense regisseur Sebastián Lelio – een tragikomedie met een heel sprankelende Paulina García in de titelrol, die haar bij de Berlinale dat jaar een Zilveren Beer opleverde. Lelio heeft nu een remake gemaakt, ditmaal in een Amerikaanse setting met een Amerikaanse cast. Op de vraag waarom antwoordde hij: "Omdat ik een groot bewonderaar ben van Julianne Moore." In deze, vrijwel identieke versie is Moore Gloria.

Gloria Bell nadert de 60, maar ze is verre van oud en uitgeblust. Overdag werkt ze op kantoor, 's avonds is ze steevast te vinden op de dansvloer van allerlei clubs in Los Angeles. Daar hoopt ze op een dag de liefde van haar leven te vinden. En zowaar: op een dag ontmoet ze Arnold (John Turturro). Er lijkt een eind gekomen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe doe je dat, een nieuwe relatie opbouwen? Met levensvreugde en onverschrokkenheid!

de Volkskrant

Julianne Moore speelt op de toppen van haar kunnen.

NRC Handelsblad

Gloria Bell brengt mooi in beeld hoe complex het soms kan zijn om te kiezen voor jezelf.