Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Nyad

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De 60-jarige Diana Nyad wil het onmogelijke proberen: zwemmen van Cuba naar Florida, een gevaarlijke tocht van 177 km.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nyad

De 60-jarige Diana Nyad was ooit een marathonzwemster, maar dat ligt alweer dertig jaar achter haar. Na het beëindigen van haar zwemcarrière werd ze een succesvol sportjournalist. Maar één zwemdroom is nooit uit haar hoofd verdwenen: het zwemmen van Cuba naar Florida, een afstand van ruim 110 zeemijlen (177 km), de 'Mount Everest' onder de zwemtochten. Ze wil de eerste zijn die de tocht zwemt zonder een kooi die haar moet beschermen tegen de vele haaien die er rond zwemmen. Met de hulp van haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll begint ze aan de voorbereiding. Vier jaar later is het zover.

De Amerikaanse regisseurs Jimmy Chin (o.m. Free Solo) en Elizabeth Chai Vasarhelyi, het is haar regiedebuut, vertellen het waargebeurde verhaal van een mens dat een welhaast onmogelijke fysieke prestatie levert, een verhaal van toewijding, moed en doorzettingsvermogen, gebaseerd op Nyads memoires Find a Way. De hoofdrollen worden vertolkt door Annette Bening en Jodie Foster.