Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Le livre des solutions

Semi-autobiografische film over een regisseur die hopeloos vastloopt in wat zijn meesterwerk moet worden. Hij vlucht naar zijn tante in een afgelegen dorp.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Le livre des solutions

Regisseur Marc Becker is bezig met de postproductie van wat zijn meesterwerk zal worden, Anyone, Everyone, maar er ontbreekt nog iets, vindt hij – de slotacte is niet goed en dus blijft hij eindeloos aan de film sleutelen. Niet alleen zijn filmploeg, onder wie de geplaagde editor Charlotte, maar ook de ontevreden producenten willen dat Marc een eind breit aan het project, maar in plaats daarvan ontvlucht hij de toestand door samen met Charlotte te vertrekken naar een dorpje in de Cévennes, waar zijn behulpzame tante Denise woont. Daar hoopt hij zijn scheppende genie te hervinden.

In deze semi-autobiografische film laat de Franse regisseur Michel Gondry zien in welke creatieve crisis hij zelf belandde na het enorme succes van Eternal Sunshine of the Spotless Mind uit 2003. Tien jaar later, hij was toen bezig met L'écume des jours, liep hij vast en vluchtte naar zijn tante Suzette. In haar huis zijn ook de opnames gemaakt voor deze film. Met een klein rolletje voor Sting.