Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

God Only Knows

Tragikomisch familiegeschiedenis: twee zussen gaan zich ontfermen over hun overspannen broer. Dat leidt tot conflicten. Met Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

God Only Knows

Vijftiger Thomas, een onderzoeksjournalist, heeft te veel hooi op zijn vork genomen met overspannenheid tot gevolg. Nadat hij vlak voor Pasen in een vlaag van verstandsverbijstering in een gracht is gesprongen, besluiten zijn zussen Doris en Hannah zich over hem te ontfermen. Maar Doris, die zich vooral bezighoudt met vluchtelingen, en succesvol fotograaf Hannah verschillen nogal van mening over hoe ze hun broer het beste kunnen helpen; Doris wil dag en nacht voor hem zorgen, terwijl Hannah vindt dat er professionele hulp moet worden ingeroepen. Hoe hecht en liefdevol hun band ook is, de conflicten zijn er niet minder fel om. Hun christelijke opvoeding, waarin ze naastenliefde, opofferingsgezindheid en vooral schuldbesef is bijgebracht, speelt een grote rol.

Regisseur Mijke de Jong (o.m. Broos, Tussenstand en Layla M.) schreef zelf het scenario voor haar nieuwe film. Alle dialogen waren volledig uitgeschreven, maar De Jong bood haar acteurs Monic Hendrickx, Elsie de Brauw en Marcel Musters in deze tragikomedie alle ruimte om te improviseren.

de Volkskrant

Pijnlijk, meeslepend en herkenbaar.

NRC Handelsblad

Ademloos kijken naar 'God Only Knows'.