Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Virgin Suicides

Jaren 70: vijf zussen groeien op in een streng katholiek gezin; ze mogen niets. Als de jongste zelfmoord pleegt, verandert alles. Met Kirsten Dunst en Josh Hartnett.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Virgin Suicides

Het zijn de jaren 70: in een slaperig voorstadje van Detroit woont het streng katholieke Lisbon-gezin – vader, moeder en vijf puberende dochter: Therese, Mary, Bonnie, Lux en Cecilia. Vader Ronald laat de dagelijkse opvoeding over aan zijn vrouw Sara en zij ziet er streng op toe dat dat de meisjes een net leven leiden, waardoor ze buiten school nooit iemand zien. Als Cecilia zelfmoord pleegt, besluiten de ouders hun vier andere dochters wat meer vrijheid te geven en zeker Lux, de meest rebelse van het stel, neemt die vrijheid. Als zij na een schoolfeest niet op tijd thuis is, worden zij en haar zusters met huisarrest bestraft – een straf met dramatische gevolgen.

Met dit indrukwekkende psychologische drama, een verfilming van de gelijknamige roman van Jeffrey Eugenides, maakte Sofia Coppola haar speelfilmdebuut, terwijl hoofdrolspelers Kirsten Dunst en Josh Hartnett met deze film definitief hun naam vestigden. Ook met Kathleen Turner, James Woods en Danny DeVito. De beroemde soundtrack is van Air.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt. Bel anoniem 0800-0113 (gratis) of chat via 113.nl.