Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Western Arabs

De licht ontvlambare Munir Shargawi ontvluchtte ooit zijn Palestijnse geboortegrond en belandde in Denemarken. Daar echter heeft hij nooit kunnen aarden. Zijn zoon Omar maakte dit portret – eerlijk, rauw en zonder opsmuk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Western Arabs

Munir Shargawi ontvluchtte ooit zijn Palestijnse, door conflicten verscheurde geboortegrond, belandde in Denemarken en trouwde een Deense vrouw met wie hij kinderen kreeg. Maar Munir heeft zijn trauma's nog lang niet verwerkt, net zo min als hij geaard is in de Deense maatschappij. Hij heeft een agressief en opvliegend karakter, wat hem regelmatig in botsing brengt met de veel flegmatischer Denen.

Zijn zoon Omar, fotograaf en filmmaker, wil zijn vader beter leren begrijpen, al was het maar om ervoor te zorgen dat hij het temperament van zijn vader niet overneemt, dat zijn dochter niet dezelfde opvoeding zal krijgen als hijzelf kreeg. Daartoe richtte hij twaalf jaar lang de camera op zijn vader, vrienden en familie. En op zichzelf. Dat resulteerde in rauwe en ongepolijste beelden die hij combineerde met scènes uit zijn actiefilms en thrillers, waarin zijn vader vaak een rol speelde. Western Arabs geeft een eerlijk en onopgesmukt beeld van een moeizame vader-zoon-relatie, waarin niemand gespaard wordt - ook Omar zelf niet.

Het Parool

Tot op het bot persoonlijke, energieke beeldenstroom