Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Color Purple

Het meeslepende verhaal van drie vrouwen, wiens levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Color Purple

In 1985 gooide Steven Spielberg hoge ogen met The Color Purple, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Alice Walker. In 2005 werd het aangrijpende coming-of-age verhaal omgedoopt tot een succesvolle Broadway musical. Nu – ruim 40 jaar na het verschijnen van het boek – maakt regisseur Blitz Bazawule (o.m. The Burial of Kojo) een krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker over een Afro-Amerikaanse vrouw die worstelt met haar identiteit na veertig jaar aan mishandeling.

Georgia, begin 20e eeuw: na een jeugd vol misbruik zit Celie gevangen in een huwelijk met een oudere man. Van liefde of gelijkwaardigheid is geen sprake, ze wordt meer als slaaf behandeld dan als vrouw. Gelukkig zijn er ook twee lichtpunten in haar leven: haar goede vriendin Sofia en Shug Avery, de minnares van haar man. Bij hen vindt Celie de kracht die nodig is in haar reis naar onafhankelijkheid. Een even krachtig als meeslepend verhaal over drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn als in een onbreekbaar zusterschap.