Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Los colonos

Vuurland, 1901: een Chileense grootgrondbezitter wil door het land van de indígenas een weg aanleggen, drie huurlingen moeten hardhandig het verzet breken.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Los colonos

Vuurland, 1901: in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika is de Chileense grootgrondbezitter José Menéndez vastbesloten om het uitgestrekte, lege land te ontsluiten met een weg naar de oceaan. Maar zo leeg is het land niet, de indígenas wonen er en zij werken niet mee. Menéndez stuurt drie huurlingen op pad om de grenzen van zijn land af te bakenen: een voormalige Schotste luitenant, een Amerikaanse cowboy en een Chileense halfbloed gids. Het eigenlijke doel is het opruimen van verzet tegen zijn plannen, en zodra dat duidelijk wordt, lopen de spanningen binnen het groepje op. Het onderlinge wantrouwen is groot, net als de bereidheid om naar de revolver te grijpen.

In zijn speelfilmdebuut belicht regisseur Felipe Gálvez Haberle de koloniale geschiedenis van Chili, een geschiedenis die gekenmerkt wordt door de onthutsende wijze waarop met de oorspronkelijke bewoners werd omgegaan. Het is een in alle opzichten bloedstollend verhaal, waarin ook het schitterende landschap een hoofdrol speelt. Bekroond op het filmfestival van Cannes.

NRC

De warme kleuren en grandioze panorama’s van dit fragmentarische western-epos accentueren de wreedheid van het verhaal.

Trouw

Een fascinerende provocatie over onder het tapijt geveegde gebeurtenissen