Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

All of Us Strangers

Diep emotioneel verhaal over schrijver Adam, die naar zijn ouderlijk huis gaat en daar zijn ouders treft, mensen die dertig jaar eerder zijn gestorven.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

All of Us Strangers

Het brandalarm gaat af en dus verlaat schrijver Adam zijn appartement in een Londense torenflat. Als enige staat hij buiten, hij is kennelijk de enige bewoner. Op Harry na dan, die vanaf de zesde verdieping naar hem kijkt. Diezelfde avond nog leren ze elkaar kennen, later bloeit er een relatie op tussen de twee. Adam is heel erg bezig met het verleden en besluit af te reizen naar zijn vroegere ouderlijke huis. Daar aangekomen lijkt de tijd te hebben stilgestaan, zijn ouders zijn gewoon thuis, terwijl die dertig jaar eerder bij een ongeluk om het leven zijn gekomen. Er moet veel gezegd worden.

"Een prachtige, diep ontroerende film over verlies en eenzaamheid met een viertal vertolkingen die op adembenemende wijze in elkaar overlopen", schreef een Amerikaanse recensent over deze zesde speelfilm van de Britse regisseur Andrew Haigh. Of alles echt gebeurt of alleen in het hoofd van Adam bestaat, is niet relevant, alleen de emoties zijn waar.

NRC

(...) verlatenheid en verlangen in een van de mooiste, romantische films van 2024

de Volkskrant

Hypnotiserend én geaard: ‘All of Us Strangers’ is een aangrijpende spookvertelling over intimiteit en contact.