Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Pod Generation

In de nabij toekomst is de technologie ontwikkeld om buiten het lichaam een kind te dragen. Het New Yorkse stel Rachel en Alvy beginnen aan zo'n zwangerschap.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Pod Generation

In de nabije toekomst is (digitale) technologie een dominante factor geworden in het leven van alledag, ook in dat van het New Yorkse stel Rachel en Alvy. Het techbedrijf Pegazus heeft zelfs een kunstmatige baarmoeder ontwikkeld, waardoor de zwangerschap niet meer exclusief het terrein van de vrouw is; het ongeboren kind wordt immers buiten het lichaam in een eivormige capsule tot wasdom gebracht. Rachel, zelf een Pegazus-medewerkster, is enthousiast, maar de ouderwetse bioloog Alvy geeft de voorkeur aan de natuurlijke weg. Hij laat zich echter door Rachel overtuigen en ze beginnen aan de zwangerschap. Alvy wordt steeds enthousiaster, terwijl voor Rachel het tegendeel geldt.

Het streven naar technologische vooruitgang roept een aantal vragen op die regisseur Sophie Barthes in deze komedie aan de orde stelt: in hoeverre kunnen onze levens verstrengeld raken met het kunstmatige, worden onze levens er nu echt door verbeterd en wat raken we eigenlijk kwijt? Met Emilia Clarke en Chiwetel Ejiofor.

Trouw

... heerlijk slimme dystopie...