Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

How to Have Sex

Drie Britse tienermeiden zijn van plan tijdens hun vakantie op Kreta veel seks te hebben. Ze komen erachter dat dat allemaal niet zo makkelijk is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

How to Have Sex

Tara, Skye en Em, drie Britse tienermeiden, reizen af naar Malia op Kreta voor wat een onvergetelijke zomervakantie moet worden. De drie spreken af dat wie de meeste seks heeft tijdens die vakantie, het grootste bed in de hotelkamer krijgt. Tara betwijfelt of zij de winnaar zal zijn, ze heeft 'het' immers nog nooit gedaan. Misschien zijn Badger of Paddy, de jongens in de kamer naast die van hun, wel geschikte kandidaten. 's Avonds storten ze zich in het uitgaansleven – er wordt gedanst, gedronken en veel geflirt. De druk om het voor het eerst te doen, zet de onderlinge verhoudingen op scherp, de drie beseffen dat het allemaal toch heel anders is dan ze zich hadden voorgesteld.

In dit door haarzelf geschreven en inmiddels veelbekroonde speelfilmdebuut laat Molly Manning Walker zien wat er allemaal bij 'de eerste keer' komt kijken, welke angsten, kwetsbaarheden en onzekerheden een rol spelen. En ze doet dat met warmte en empathie, zonder te moraliseren.

VPRO Cinema

... even aangrijpend als subtiel.

de Volkskrant

Doet precies wat het moet doen.