Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Tiger Stripes

Zaffan worstelt met de puberteit en ontdekt een angstaanjagend geheim over haar veranderende lichaam. Bekroond op het Filmfestival van Cannes.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tiger Stripes

Dat de 12-jarige Zaffan worstelt met de puberteit is een understatement. Ze voelt hoe haar lichaam verandert en erover praten met haar vrienden of familie, dat is nog niet zo makkelijk. Als ze dan ook nog een angstaanjagend geheim ontdekt over haar veranderende lichaam, doet ze er alles aan om deze duistere kant van zichzelf te verbergen. Desondanks ontdekken haar vrienden en dierbaren de waarheid en keren zich tegen haar. Zaffan wordt in het nauw gedreven en leert dat ze maar op één manier vrij kan zijn: door haar ware zelf te omarmen.

Regisseur Amanda Nell Eu combineert drama met horror om de turbulente overgangsperiode van meisje naar jonge vrouw weer te geven. Tiger Stripes brengt niet alleen de worstelingen haarfijn in beeld, maar toont naast de kwetsbaarheden ook hoe zelfbewustzijn kan resulteren in kracht. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Cannes 2023 waar het de Grand Prix de la Semaine de la Critique in de wacht sleepte.