Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Dune: Part Two

Vervolg op het eerste deel uit 2021. De helderziende Paul Altreides wil wraak nemen op de verraderlijke baron Harkonnen. Met opnieuw Timothée Chalamet in de hoofdrol.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dune: Part Two

Het zou onverfilmbaar zijn, de scifi-romanreeks Dune van Frank Herbert. Maar de Canadese regisseur Denis Villeneuve bewees in 2021 dat het wel kon in zijn veelgeprezen en met prijzen overladen Dune: Part One. In dit tweede deel gaat het verhaal rond Paul Altreides verder. Net als voor het eerste deel schreef Villeneuve zelf het scenario samen met Jon Spaihts. De hoofdrol wordt opnieuw vertolkt door Timothée Chalamet, bijgestaan door een all-starcast met o.a. Christopher Walken, Léa Sedoux, Javier Bardem, Charlotte Rampling en Josh Brolin. Ook voor dit tweede deel schreef Hans Zimmer de muziek.

Het is baron Harkonnen uiteindelijk gelukt om het huis Altreides ten val te brengen. Paul Altreides (Chalamet) zint op wraak en wordt daarbij geholpen door zijn concubine Chani en de Fremen, de oorspronkelijke bewoners van de woestijnplaneet Arrakis, de plek waar de zo kostbare 'spice' wordt gevonden. Paul staat voor een vreselijk dilemma, dat hem dwingt te kiezen tussen de liefde en het lot van het universum, dat alleen hij kent.

Trouw

Fenomenaal. Groots. Episch.

AD

... verrast met imposante beelden.