Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Saloum - Africadelic

Drie huurlingen en een door hen bevrijde drugsbaron belanden in een afgelegen regio van Senegal. Daar wacht ze een akelige verrassing…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Africadelic is een in Amsterdams gevestigd platform en festival dat zich inzet voor de promotie van Afrikaanse en Afrikaanse diasporische culturele creativiteit, diversiteit en activisme in Nederland en daarbuiten.

Saloum

Chaka, Rafa en Minuit staan bekend als de Hyena's van Bangui, drie Afrikaanse elitehuurlingen die worden ingehuurd om de Mexicaanse drugsbaron Felix uit de stad Bissau in Guinee-Bissau te halen tijdens de staatsgreep van 2003. In ruil voor een tas vol goud moeten ze hem naar het Senegalese Dakar brengen. Onderweg dwingt sabotage van het vliegtuig hen te landen in Sine-Saloum, een afgelegen regio van Senegal. Ze moeten niet alleen uit handen van de politie zien te blijven, maar moeten ook op zoek gaan naar middelen om het vliegtuig te repareren. De drie Hyena's en de drugsbaron belanden bij een resort dichtbij de Saloumdelta. Daar ontmoeten ze eigenaar Omar, kunstenaars Younce en Sephora, de doofstomme Awa en Souley, een politieman uit Dakar. De onderlinge verhoudingen zijn gespannen, maar het wordt nog veel erger…

In zijn tweede, mede door hemzelf geschreven speelfilm laat de Congolese regisseur Jean Luc Herbulot zien dat hij sociaal-politieke kwesties op heel geraffineerde en spannende wijze weet te verbinden met elementen uit het thriller- en horrorgenre.

De film wordt ingeleid door theatermaker en performer Myra Fanta Bodian en content-creator en Senegal-expert Khady Postma.