Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

On the Fringe – Movies That Matter on Tour

Sociale thriller over drie vrouwen die zich staande moeten zien te houden in een geprivatiseerde maatschappij. Een advocaat staat ze bij. Met Penélope Cruz.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

On the Fringe

Hoe ziet het leven eruit van mensen die het niet breed hebben in een maatschappij waarin alles geprivatiseerd is, waarin financieel gewin altijd prevaleert over menselijkheid? De debuterende Argentijnse regisseur Juan Diego Botta laat het zien in deze sociale en urgente thriller. Met o.a. Luis Tosar, Adelfa Calva en Penélope Cruz in de hoofdrollen. Ook Botto zelf maakt zijn opwachting.

In het Madrid van nu krijgt de alleenstaande moeder Badia te maken met de kinderbescherming. Ze heeft twee baantjes en laat daarom haar dochtertje vaak alleen thuis. Kinderbescherming ziet dat als verwaarlozing en neemt haar mee. De eveneens alleenstaande moeder Azucena heeft een heel ander probleem: zij en haar zoontje dreigen uit huis te worden gezet, ze heeft 24 uur om dit te voorkomen. En dan is er de oudere Teodora. Zij heeft haar zoon een flinke som geld geleend, waarmee hij een bedrijfje wilde opstarten. Maar hij is alles kwijtgeraakt, waardoor zij in de problemen dreigt te komen. Ze belt hem, maar hij neemt niet op. De activistische advocaat Rafa zet zich in voor alle drie.