Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Drive-Away Dolls

De extraverte Jamie en de timide Marian gaan op met de auto op pad naar Tallahassee. Er gaat van alles mis, waardoor ze een groep onhandige criminelen achter zich aan krijgen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Drive-Away Dolls

Maar weinigen hebben zo veel originele en bekroonde films op hun naam staan als de broers Joel en Ethan Coen. In 2021 maakte Joel zijn eerste film alleen: The Tragedy of Macbeth, een prachtig, in zwart-wit geschoten drama. Een jaar later maakte Ethan zijn eerste solofilm, een documentaire over Jerry Lee Lewis. Drive-Away Dolls is de eerste speelfilm die hij alleen regisseerde, een kluchtige comedy die teruggrijpt op B-films uit de jaren 60 en 70. Het scenario schreef hij samen met zijn vrouw Tricia Cooke.

De vrijgevochten Jamie baalt ervan dat opnieuw een relatie op de klippen is gelopen, terwijl haar timide vriendin Marian nu eindelijk eens iets losser moet worden. Even de zinnen verzetten is een goed idee, dus besluiten ze een roadtrip te maken naar Tallahassee in Florida. Ze huren een auto, maar die was duidelijk niet voor de twee bedoeld, waardoor ze te maken krijgen met een groep nogal klungelige en stuntelende criminelen.

NRC

Geslaagde en gedurfde film.

Trouw

Een heerlijke verrassing.