Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Asog - CinemAsia

De pas werkloos geworden Jaya reist door de Filipijnen om mee te doen aan een queer schoonheidswedstrijd en daarmee de geldprijs te winnen. Onderweg ontmoet die andere Filipijnen, die net als die leven met de gevolgen van de verwoestende tyfoon.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Asog

In de nasleep van de tyfoon Haiyan in 2013, begint de recent werkloos geworden Jaya, een voormalige cabaretier en docent, aan een reis door de Filipijnen, in de hoop de queer schoonheidswedstrijd en geldprijs te winnen. Diens eenzame reis wordt onderbroken wanneer Arnel diens pad kruist, een student die in de zoektocht naar familie dezelfde richting op gaat. Wat volgt is een fascinerende kroniek van een onwaarschijnlijk duo dat probeert hun leven weer op de rit te krijgen.

Co-schrijver en regisseur Seán Devlin schetst een intrigerend portret van Jaya’s wereldbeeld, waarbij urgent commentaar op kolonialisme, transfobie, land diefstal en klimaatverandering wordt gecombineerd met rijke symboliek die naar de Filipijnse mythologie en geschiedenis verwijst.

Deze unieke, hybride documentaire, uitvoerend geproduceerd door auteur Alan Cumming en schrijver-regisseur Adam McKay werpt licht op de impact van klimaatverandering in de Filipijnen en de onuitputtelijke kracht van Filipijnse solidariteit met en flinke dosis urgentie, humor, en bovenal liefde.