Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Abang Adik - CinemAsia

De band tussen de twee ongedocumenteerde broers, Abang en Adi, wordt op de proef gesteld wanneer Adi door zijn opgekropte woede een fataal ongeluk veroorzaakt. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Abang Adik - CinemAsia

De ongedocumenteerde broers Abang en Adi kunnen niet meer van elkaar verschillen. In het Pasar Pudu-district in Kuala Lumpur, dat bekend staat om de grote aantallen ongedocumenteerde en illegale migranten met verschillende nationale achtergronden die er onder de armoedegrens leven, streeft Abang naar stabiliteit door hard te werken ondanks zijn gehoor- en spraakbeperking. Adi, daarentegen, is gefrustreerd door alle onrecht in het leven en verdient zijn kost in de wereld van criminaliteit en prostitutie. Hun kwetsbare bestaan komt nog meer onder druk te staan als er een fataal ongeluk gebeurt en zij hun broederschap en de waarde van het leven moeten heroverwegen.

In dit verhaal over de crisis van ongedocumenteerde migranten in Maleisië, gaat dit bekroonde debuut over liefde, opofferingen en familiebanden. De film schetst het onzekere netwerk van steun en gekozen familie. Tegelijkertijd wordt het falen van het institutionele systeem onthuld, met alle gevolgen als de ontzegging van burgerschap, rechten en bestaansrecht.