Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

24 Hours with Gaspar - CinemAsia

In een dystopisch toekomstig Jakarta gaat privédetective Gaspar op zoek naar de waarheid achter de verdwijning van zijn jeugdvriendin. Een uitdagende taak, vooral omdat hijzelf nog maar 24 uur heeft voordat zijn hart stopt met kloppen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

24 Hours with Gaspar - CinemAsia

In een dystopisch toekomstig Jakarta, die wordt verzwolgen door de woede van kansarme burgers, krijgt privédetective Gaspar de taak om een massagraf en een netwerk van mensenhandel te onderzoeken. Tijdens zijn onderzoek ontmoet hij een informant die hem tipt over de verdwijning van zijn jeugdvriendin. De daaropvolgende strijd tegen de criminele organisatie onder leiding van de meedogenloze Wan Ali is een race tegen de klok, helemaal omdat Gaspar nog maar 24 uur heeft voordat zijn beschadigde kunsthart stopt met kloppen. Op zijn brommer brengt hij een groep handlangers bijeen die allemaal zo hun eigen redenen hebben om wraak te nemen op Wan Ali.

24 Hours with Gaspar is een briljante verfilming van de gelijknamige geprezen roman van Sabda Armandio’s. Deze mix van thriller en sciencefiction geeft op rake wijze commentaar op de corrupte hiërarchie van Indonesië. Met een sterrencast onder andere bestaande uit Reza Rahadian, Shenina Cinnamon en Laura Basuki,  slaagt Yosep Anggi Noen erin een gedurfde genre-overstijgende film neer te zetten, waarbij hij vernieuwing brengt in de Zuidoost-Aziatische cinema.