Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Missing - CinemAsia

Na een confronterende ontdekking krijgt een jongeman visioenen van een bekende, maar sinistere alien. De jongeman zonder mond wordt gedwongen om zijn verdrongen herinneringen op te halen. Deze geanimeerde film is ingezonden door de Academy Awards van de Filipijnen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Missing

De verlegen en teruggetrokken Eric leidt een normaal leven als animator in de stad. Wat Eric anders maakt, is dat hij geen mond heeft en daarom niet kan praten. Op een dag vraagt zijn moeder aan hem of hij kan kijken hoe het met zijn vervreemdende oom gaat. Met tegenzin gaat Eric op bezoek en ontdekt hij dat zijn oom al een paar dagen dood is. Deze confronterende ontdekking wekt visioenen op van een bekende maar sinistere alien die Eric dreigt te ontvoeren.

Gebaseerd op de persoonlijke herinneringen van filmmaker Carl Joseph E. Papa, vertelt The Missing met grote zorg, tederheid en gevoeligheid, een verhaal van een onderdrukt jeugdtrauma en verzoening. Door een mix van 2D- en rotoscoping-animatie ervaart het publiek hoe Eric de wereld ziet en leert met compassie te kijken naar zijn innerlijke wereld terwijl hij stappen zet richting heling en empowerment.