Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Remembering Every Night - CinemAsia

Op een zonnige middag raakt het leven van drie vrouwen in Tokio met elkaar verweven. Een dromerige film over de kleine dingen in het leven.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Remembering Every Night

De film begint langzaam in een kleine keuken gelegen in Tama New Town, een geplande stad, ontworpen in de jaren zeventig, in de buitenwijken van Tokio. De trottoirs, tuinen, cafés en parken, ooit symbolen van het modernisme, ogen nu verouderd en verwaarloosd, en weerspiegelen de nostalgie van de oudere bewoners die ooit alle buren om zich heen kenden. Voor Chizu is Tama New Town een plek waar ze gemakkelijk verdwaalt omdat alles er hetzelfde uitziet.

Regisseur Kiyohara Yui neemt het publiek op meesterlijke wijze mee in de wereld van deze drie vrouwen: een dwalende universiteitsstudent, een behulpzame gasmeter inspecteur en een werkzoekende vrouw van middelbare leeftijd. Hun paden doorkruisen elkaar op een zonnige middag, waarbij Kiyohara gebruikmaakt van sereen lange takes en een cameravoering die langzaam rondzwerft. Remembering Every Night voelt als een kalmerende dagdroom en is een herinnering aan de eenvoudige genoegens van het alledaagse leven.