Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Chin. Ind. Life Behind the Serving Hatch - CinemAsia

Dankzij haar Chinese achtergrond lukte het de regisseur Yan Ting Yuen in deze documentaire door te dringen tot achter het doorgeefluikje van een van de vele (ondertussen verdwijnende) Chinees-Indische restaurants.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Chin. Ind. Life Behind the Serving Hatch - CinemAsia

Nu de Chinees-Indische restaurants steeds meer aan het verdwijnen zijn is het debuut van Yan Ting Yuen steeds meer een historisch document aan het worden. De Nederlands-Chinese regisseur maakte aan het begin van deze eeuw een filmportret van de familie Ho die een restaurant hadden in het dorp Zeist. Dankzij haar Chinese achtergrond lukte het haar door te dringen tot achter het doorgeefluikje van een van die ontelbare Chinese restaurants, waar Chinese immigrantenfamilies hun dagelijkse brood verdienen.

De film is opgezet in vier delen (de vier jaargetijden), die parallel lopen met het Kantonese Operaverhaal De keizerlijke bloem. Het echtpaar Ho heeft elkaar dan ook leren kennen bij de Kantonese Opera in Hongkong. Tijdens de dagelijkse routine van het restaurant vertellen ze over hun kleurrijke en destijds veelbelovende artistieke (film)verleden en de nog steeds aanwezige, maar schijnbaar onmogelijk te verwezenlijken ambities.

Q&A

Na afloop van de film vindt er een Q&A plaats.