Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Holly

De introverte tiener Holly is een echt buitenbeentje. Alles verandert na een dodelijke brand op school; ze beschikt over de gave verdriet te kunnen verzachten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Holly

De 15-jarige Holly, een eenzaam, introvert meisje, wordt gepest op school. Maar gelukkig is er Bart met wie ze alles kan delen. Op een ochtend heeft ze een raar voorgevoel en besluit niet naar school te gaan. En juist die ochtend breekt er een brand uit op school, waarbij meerdere kinderen het leven laten. Maanden later vraagt lerares Anna haar vrijwilligerswerk te doen voor een groep van rouwende ouders. Dat gaat haar heel goed af: ze blijkt over een troostende gave te beschikken, waarmee ze hoop, warmte en rust brengt. Steeds meer mensen doen echter een beroep op haar, de druk wordt te groot. Alleen bij Bart kan ze nog zichzelf zijn.

In haar vijfde, door haarzelf geschreven film Holly snijdt de Vlaamse regisseur Fien Troch opnieuw het thema rouw aan, ditmaal niet belicht door de rouwenden maar door iemand die troost brengt. Die iemand wordt zeer ingetogen gespeeld door de debuterende Cathalina Geeraerts. Medegeproduceerd door de gebroeders Dardenne.

de Volkskrant

... maakt diep verborgen gevoelens zichtbaar.