Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

El Eco

In het Mexicaanse dorpje El Eco leven de mensen in harmonie met de seizoenen en met elkaar. Een prachtige, liefdevolle documentaire, die aanvoelt als speelfilm.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

El Eco

In Mexico ligt op een heuvel het dorpje El Eco, een plek in een uitgestrekte natuurlijke omgeving waar de mensen in harmonie leven met de seizoenen. De vrouwen en kinderen zorgen voor elkaar en het land, terwijl de mannen ver weg werken. Zo bekommert de jonge Montse zich liefdevol om haar oude grootmoeder, terwijl de nog jongere Sarahí met bewonderenswaardige kennis lesgeeft aan de kleintjes. Het dorp ademt een paradijselijke sfeer, doordrenkt met warmte, plezier en genegenheid. Maar tussen traditie en emancipatie ontstaan ook wrijvingen.

Tatiana Huezo, vooral bekend van haar vorige film Prayers For The Stolen, werpt in El Eco een intieme blik op de dagelijkse bezigheden van een geïsoleerde gemeenschap en laat zien hoe liefde, werk en leven naadloos samenvloeien in een warme samenleving. Het is een documentaire, maar eentje die je ervaart als een speelfilm. Niet voor niets won de film de prijs voor Beste Documentaire én Beste Regie op het filmfestival van Berlijn.

Trouw

... een intiem, observerend portret.