Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Body Politic – Movies That Matter on Tour

Portret van Brandon Scott, de jonge, zwarte burgemeester van het door geweld geteisterde Baltimore. Hoe wil hij het tij keren?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Body Politic

Als de jonge, zwarte Brandon Scott in 2020 gekozen wordt tot burgemeester van Baltimore, staat hij voor de gigantische uitdaging het tij te keren in de stad die geteisterd wordt door armoede en misdaad. Hij introduceert een ambitieuze benadering om het geweld in de stad terug te dringen, een benadering waarvan hij belooft dat deze het aantal moorden zal verlagen. Het geweld bereikt echter een nieuw hoogtepunt nog voor hij de kans krijgt om de hervormingen door te voeren. Terwijl de media en politieke tegenstanders zijn aanpak aanvallen, zet Scott zijn toekomst als politicus op het spel door aan zijn idealen vast te houden.

Wat gebeurt er na een verkiezingsoverwinning? Wanneer begint de verandering? In The Body Politic verkent regisseur Gabriel Francis Paz Goodenough deze thema’s door Scott op de voet te volgen. Of hij nu persconferenties bijwoont, in gesprek gaat met politieke tegenstanders, het proces tegen de moordenaar van George Floyd bijwoont of gewoon wat tijd doorbrengt met de inwoners van de stad.