Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Evil Does Not Exist

In Mizubiki, vlak bij Tokio, wordt het vredige leven van Takumi verstoord als een bedrijf aankondigt juist daar een luxe camping te willen openen. Van de maker van Drive My Car.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Evil Does Not Exist

Takumi en zijn dochter Hama wonen in het dorpje Mizubiki, niet ver van Tokio. Hij verzamelt water voor een noedelrestaurant en hakt hout, kortom, ze leiden een rustig en harmonieus bestaan, net als de andere dorpsbewoners. Dan op een dag kondigt een in Tokio gevestigd bedrijf aan vlak bij Takumi's huis een glamping, een camping met glamour, te willen openen. Onder de bewoners ontstaat onrust, want de komst van zo'n camping zal alles veranderen – gedaan is het dan met de rust. Het betreffende bedrijf toont zich ongevoelig voor de zorgen, het enige dat kennelijk telt is het maken van winst.

In 2021 brak regisseur Hamaguchi Ryûsuke internationaal door met Drive My Car, waarmee hij o.m. een Oscar won. In deze nieuwe film zet hij zijn personages voor complexe morele dilemma's, waarbij alles uiteindelijk draait om de vraag: bestaat het kwaad? Hij doet dat op de hem zo kenmerkende verstilde en genuanceerde wijze. Bekroond in Venetië.

NRC

Onheilspellend slotakkoord.

VPRO Cinema

Prachtige, contemplatieve film.