Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Àma Gloria

Al haar hele leven wordt de zesjarige Cléo liefdevol opgevoed door haar kindermeisje Gloria. Op een dag dwingen omstandigheden de twee afscheid van elkaar te nemen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Àma Gloria

Zolang de zesjarige Cléo zich kan herinneren wordt ze liefdevol opgevoed door kindermeisje Gloria. Haar alleenstaande vader Arnaud is domweg te vaak van huis om zelf voor zijn dochter te zorgen. De band tussen Cléo en Gloria is hecht en innig, de twee zijn dol op elkaar. Op een dag krijgt Gloria een telefoontje uit haar geboorteland Kaapverdië: haar moeder is overleden en nu moet ze terugkeren om te gaan zorgen voor haar eigen kinderen. Gloria en Cléo moeten afscheid nemen en dat valt ze heel zwaar. Gloria belooft echter dat ze elkaar heel snel weer zullen zien en inderdaad, in de zomervakantie mag Cléo naar Kaapverdië reizen. Maar ook aan die zomer komt een einde.

Na Party Girl (2014) is dit de tweede lange film van de Franse regisseur Marie Amachoukeli-Barsacq. Ze schreef zelf het scenario, samen met Pauline Guéna, voor dit ontroerende verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen kind en verzorger. Met een glansrol van Louise Mauroy-Panzani als Cléo.

Trouw

Ontroerend debuut.