Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

La chimera

Fantasievolle vertelling over de Engelse archeoloog Arthur, een bende Italiaanse grafrovers en verloren liefde. Met Josh O'Connor en Isabella Rosselini.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

La chimera

Jaren 80: een groep Italiaanse grafrovers is blij met de terugkeer uit de gevangenis van hun vriend Arthur, een Britse archeoloog die over de zeldzame gave beschikt om met behulp van een wichelroede Etruskische graven te vinden. De antieke grafvoorwerpen liggen dan voor het oprapen en worden voor veel geld verkocht aan de geheimzinnige kunstverzamelaar Spartaco. Maar Arthur is eigenlijk vooral bezig met het verlies van zijn geliefde Beniamina. Hij bezoekt haar moeder Flora, die haar dochter nog niet heeft losgelaten. Dan ontmoet hij Italia, Flora's vroegere dienstmeid en zangleerling. Er is een klik tussen de twee, maar is hij toe aan iets nieuws?

Regisseur Alice Rorhwacher, vooral bekend van Le meraviglie en Lazzaro felice, vertelt in haar nieuwe, inmiddels veelbekroonde film het droevige verhaal van verloren liefde. Ze doet dat met humor en op zo'n fantasievolle, inventieve wijze, dat het verhaal bijna onmerkbaar tussen droom en werkelijkheid beweegt. Met o.a. Josh O'Connor, Isabella Rosselini en (zus) Alba Rorhwacher.

Trouw

La Chimera is pure filmmagie

de Volkskrant

Het droevige, helende en diep romantische La chimera schiet (...) recht het hart in.