Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Four Daughters

Wat gebeurt er als twee van je vier dochters spoorloos verdwijnen? Het overkwam de Tunesische Olfa. Kaouther Ben Hania laat het zien in deze mix van docu en fictie.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Four Daughters

Dat de grens tussen documentaire en fictie niet altijd heel scherp getrokken hoeft te worden, laat de Tunesische regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin) zien in haar nieuwe film Four Daughters. Wat gebeurt er als twee van je vier kinderen verdwijnen? Ben Hania laat het zien aan de hand van wat de Tunesische Olfa is overkomen. Zij is de moeder van vier dochters, maar alleen de jongste twee, Eya en Tayssir, zijn nog in haar leven. De twee oudsten, Ghofrane en Rahma, zijn jaren geleden spoorloos verdwenen. Samen met Olfa, Eyea en Tayssir blikt Ben Hania terug op het leven van vóór de verdwijning. Duidelijk wordt dat gewelddadige mannen een grote rol speelden, net als de politieke omwenteling in die tijd.

Ben Hania laat sommige situaties uit het verleden herleven door ze te laten naspelen, waarbij Ghofrane en Rahma, en soms ook Olfa, worden gespeeld door professionele actrices. Dat levert diep emotionele momenten op. Genomineerd voor een Oscar.

de Volkskrant

Grootste kracht in verhaal zelf.

VPRO Cinema

Intrigerende film.