Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Furiosa: A Mad Max Saga

In het vijfde deel van de Mad Max Saga moet de ontvoerde Furiosa vele beproevingen doorstaan. Zal zij ooit terugkeren naar huis?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mad Max – the Full Ride

Er zijn goede actiefilms, heel goede actiefilms en er zijn actiefilms van de Buitencategorie. Tot die laatste categorie moeten Furiosa: a Mad Max Saga en Mad Max: Fury Road gerekend worden, volgens velen de beste actiefilms ooit gemaakt!

Op 11, 15 & 18 juni kun je jezelf trakteren op een onvergetelijke avond met deze twee Mad Max-films achterelkaar. Met een Double Bill-kaartje ben je ook nog voordeliger uit! Interesse?

Klik dan hier om je kaartje te bestellen.

Furiosa: A Mad Max Saga

Bendegeweld, ronkende motoren en een verlaten woestijn: in 1979 maakt de wereld voor het eerst kennis met de post-apocalyptische Wasteland van regisseur George Miller waarin de jonge agent Mad Max zint op wraak. Het wordt een groot succes en al snel volgen Mad Max II (1981) en Mad Max: Beyond Thunderdome (1985). Daarna blijft het 30 jaar stil rondom de franchise, tot Miller in 2015 terugkeert naar de dystopische wereld met Mad Max: Fury Road (2015), waarin Max samen met de strijdbare Furiosa uit handen van Immortan Joe probeert te blijven. Met Furiosa: A Mad Max Saga creëert Miller een opzichzelfstaand avontuur over het verleden van het populaire personage.

Terwijl de wereld uiteenvalt, wordt de jonge Furiosa (Anya Taylor-Joy) ontvoerd door een grote motorbende aangevoerd door de krankzinnige Warlord Dementus (Chris Hemsworth). Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen strijden om de macht in The Wasteland, moet Furiosa een manier vinden om terug te keren naar huis.

NRC

Intellectuele, filosofische rock-‘n-roll opera

De Volkskrant

Shakespeareaans wraakverhaal vol rijke details