Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Gimme Shelter (re-release)

Tijdens een optreden van The Rolling Stones op het festival van Altamont Speedway in 1969 loopt alles gewelddadig uit de hand. Het einde van het Love & Peace-tijdperk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gimme Shelter (re-release)

Hoe een concert het einde van een tijdperk inluidt. Vier maanden na Woodstock, het legendarische popfestival waar de Love Generation haar hippie-hoogmis vierde, toerden The Rolling Stones door de Verenigde Staten. De laatste twee concerten van die tour werden vastgelegd op film; in Madison Square Garden in New York en op Altamont Speedway in San Francisco. Op dat laatste concert, dat gratis toegankelijk was, waren 300.000 bezoekers afgekomen. Onder hen een stel Hells Angels, die door de organisatie waren ingehuurd om de orde te bewaken. Daar ging het mis: vrijwel letterlijk onder de ogen van de Stones vonden gewelddadige aanvaringen plaats tussen de bezoekers en de Angels, met als triest dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter, die met messteken om het leven werd gebracht.

Regisseurs Albert Maysles, David Maysles & Charlotte Zwerin hebben de gebeurtenissen vastgelegd. Ze tonen een band die machteloos moet toekijken hoe alles ontspoort, terwijl zij muziek staan te maken. De tijd van de bloemenkinderen was definitief voorbij.