Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Club Zero

Miss Novak, de nieuwe lerares voedingsleer op een dure school, is nogal extreem in haar opvattingen. Haar leerlingen volgen haar blindelings, tot ontzetting van ouders en andere docenten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Club Zero

De leerlingen die verbonden zijn aan het internaat van Miss Dorset blinken uit in alle vakken. Dat mag ook wel, want het is een gerenommeerd en nogal elitair instituut dat zijn leerlingen alleen het beste biedt. Op een dag wordt een nieuwe docente aangenomen die de leerling alles over verantwoorde voeding moet leren: Miss Novak. Zij weet niet alleen veel over gezond eten, maar ze werpt zich ook op als levenscoach. Daarmee wint ze de harten van de leerlingen, die meer en meer meegaan in haar extreme en mogelijk gevaarlijke voedingsvoorschriften. Zodra de ouders en andere docenten in de gaten krijgen wat er aan de hand is, gaan alle alarmbellen af.

Dit met veel zwarte humor vertelde drama van de Oostenrijkse regisseur Jessica Hausner is niet zozeer een verhaal over eetstoornissen, maar neemt heel scherp de bereidheid van mensen onder de loep om mee te gaan in wat een charismatisch iemand ons probeert wijs te maken; we geloven graag.