Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Lost in the Night

Emiliano gaat als klusjesman werken in de villa van een rijke familie. In werkelijkheid is hij op zoek naar sporen van zijn verdwenen, waarschijnlijk vermoorde moeder.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Lost in the Night

Er zijn jaren verstreken sinds Emiliano's moeder werd ontvoerd, waarna er niets meer van haar vernomen werd. Zijn moeder voerde destijds actie tegen een mijnbouwproject, wat haar door vele machtige mensen niet in dank werd afgenomen. Is zij door de politie is vermoord? Na een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis met een gewonde politieman vermoedt hij van wel. Die politieman wijst hem in de richting van welgestelde familie Aldama en hun moderne villa. Het lukt hem daar een baantje als klusjesman te krijgen, waardoor hij nu de kans krijgt om op het landgoed naar sporen van zijn moeder te gaan zoeken. Veel te laat beseft hij waarin hij terecht is gekomen.

Regisseur Amat Escalante schetst in deze Lynchiaanse thriller, die soms doet denken aan Bong Joon-ho’s Parasite, een weinig opwekkend beeld van Mexico als een land waar corruptie welig tiert, waar cynisme en onverschilligheid de boventoon voeren en waar de gegoede klasse met alles wegkomt.

Trouw

Bijtende kritiek op de rijken van Mexico.