Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Challengers - Cineville Speciaaltje

De tenniscarrière van Art zit in het slop, zijn vriendin Tashi, vroeger zelf een toptennister, probeert het tij te keren. Maar tegen welke prijs? Met Zendaya als Tashi.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Cineville Speciaaltje: Challengers

Het heet natuurlijk niet voor niets Cineville Speciaaltje, want speciaal voor alle filmliefhebbers van Cineville organiseren we een hele serie specials – hoe specialer kan het nog worden!

Op woensdag 1 mei is het weer zover: jij en je filmmaatje zijn bij deze van harte welkom in Rialto VU voor een speciale voorpremière van Challengers, een romantisch sportdrama van Luca Guadagnino, die we natuurlijk nog kennen van Call Me By Your Name.

De film krijgt een mooie inleiding én er is een leuke quiz met mooie prijzen. Zo! Als Cineviller mag je natuurlijk weer een +1 meenemen!

Challengers

Ooit was ze een toptennisser, maar een slepende blessure maakte een eind aan de carrière van Tashi Duncan. Nu is ze de coach van haar man Art, een voormalig tenniskampioen die al tijden geen wedstrijd meer gewonnen heeft. Om zijn carrière weer op de rails te krijgen, schrijft ze hem in voor een Challenger Event, waarbij hij het moet opnemen tegen de aan lager wal geraakte Patrick Zweig. Patrick was niet alleen Arts beste vriend, hij is ook de ex-geliefde van Tashi en dat geeft spanningen. Tashi moet zich serieus afvragen wat ze ervoor over heeft om deze wedstrijd te winnen.

De hoofdrol in dit romantische sportdrama wordt vertolkt door Zendaya, een actrice die de laatste jaren een stormachtige carrière doormaakt met hoofdrollen in onder meer Dune (Part One en Part Two) en Spider Man: No Way Home. De credits vermelden haar ook als producent, terwijl Luca Guadagnino, vooral bekend van het veelbekroonde Call Me By Your Name, tekende voor de regie.