Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Royal Hotel

Thriller over backpackers Liv en Hanna, die op hun tocht door Australië blut zijn geraakt. Ze vinden een baantje in een groezelig café met een even groezelige klantenkring.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Royal Hotel

De Canadese backpackers Liv en Hanna vieren vakantie in Australië. Zeker de veel drinkende Liv neemt het ervan met als onvermijdelijk gevolg dat ze in Sydney zonder geld komen te zitten. Er zit niets anders op dan een tijdelijk baantje te nemen en ze vinden er één. Na een eindeloze rit belanden ze in The Royal Hotel, een afgeleefd cafeetje in the-middle-of-nowhere dat gerund wordt door Billy en Carol, die op zijn zachtst gezegd een moeizame relatie hebben. De klanten zijn voornamelijk ruige mijnwerkers, mannen die veel zuipen en niet van vrouwen kunnen afblijven. Hanna voelt zich hier niet echt op haar gemak, Liv kan wel leven met al het dronken feestgedruis om haar heen. Maar zo blijft het niet.

De Australische regisseur Kitty Green, hier vooral bekend van The Assistant, schreef samen met Oscar Redding het scenario voor deze slow-burn-thriller, waarbij juist de meeste dreiging uitgaat van de kalme scènes. Met Jessica Henwick en Julia Garner.

NRC

(...) sfeervol lugubere, richting laatste ronde escalerende actiethriller (...)

het Parool

(...) één en al zonovergoten explosiviteit in de outback.