Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Kinds of Kindness

Nieuwe film van de maker van Poor Things, een drieluik vol bizarre, geobsedeerde personages. Met Emma (Emily) Stone, Willem Dafoe en Jesse Plemons in alle hoofdrollen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kinds of Kindness

De Griekse regisseur Yorgos Lanthimos wordt gezien als een van de interessantste regisseurs die momenteel de filmwereld bevolken. Het enorme succes van zijn vorige film, Poor Things, heeft die status meer dan bevestigd. Nog geen jaar later komt hij met zijn nieuwe film: Kinds of Kindness, die hij samen schreef met scenarist Efthimis Filippou, met wie hij eerder o.m. Dogtooth en The Lobster maakte. Deze nieuwe film, een bizarre mix van drama en zwarte comedy, vol geobsedeerde personages, is een drieluik waarin de rollen telkens door dezelfde cast worden vertolkt, onder wie Emma (Emily) Stone, Willem Dafoe en Jesse Plemons.

1. The Death of R.M.F.: Robert laat zich in alles leiden door zijn baas Raymond. Dan ontmoet hij Rita, een vrouw die kennelijk in hetzelfde schuitje zit;
2. R.M.F. is Flying: Liz, de vrouw van politieman Daniel, was verdwenen geraakt tijdens een boottrip. Maar plots is ze teruggekeerd. Daniel heeft zo zijn twijfels over haar;
3. R.M.F. Eats a Sandwich: sekteleden Emily en Andrew zijn in opdracht van hun leider op zoek de verlosser, zoals de profetie heeft voorspeld. Dat blijkt lastiger dan gedacht.