Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Showing Up

Het kunstenaarschap van keramist Lizzy wordt door velen niet erg serieus genomen, toch staat er een expositie op stapel. Er zijn echter problemen. Met Michelle Williams.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op festivals in binnen- en buitenland zijn ontelbaar veel prachtige films te zien. Zo veel zelfs, dat ze niet allemaal de Nederlandse filmtheaters bereiken. Gelukkig dat Eye Filmmuseum elke zomer een selectie van deze films naar ons land brengt onder de noemer Previously Unreleased. Showing Up hoort beslist bij die selectie.

Ook te zien in Rialto.

Showing Up

De films van de Amerikaanse regisseur Kelly Reichardt worden wel als 'minimalistisch' omschreven. Niet ten onrechte, want ze maakt films over de kleine drama's die gewone mensen zo in hun dagelijks leven meemaken, zoals Wendy and Lucy en First Cow. In dit kleinood wordt de hoofdrol vertolkt door Michelle Williams; het is de vierde keer dat zij en Reichardt samenwerken.

De introverte keramist Lizzy (Williams) uit Portland, Oregon maakt bescheiden maar zeer expressieve beeldjes van vrouwen in klei. Haar kunstenaarschap, dat door velen niet al te serieus wordt genomen, beperkt zich tot haar schaarse vrije tijd, want ze werkt fulltime als assistent van haar moeder, die directeur is van de kunstacademie. Ze huurt een appartement van haar buurvrouw Jo (Hong Chau), die ook kunstenaar is, zij het veel succesvoller. Niettemin heeft Lizzy binnenkort een tentoonstelling, al moet ze alle zeilen bijzetten om haar sculpturen op tijd af te krijgen. Een kapotte waterpomp en de zorgen om haar vader, broer en een door haar kat toegetakelde duif helpen niet mee.

de Volkskrant

(...) introverte meesterwerk (...)

Trouw

(...) een geestige schets van een kunstenaarsgemeenschap