Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Sometimes I Think About Dying

Fran verstopt zich het liefst in haar eigen binnenwereld. Dan verschijnt Robert op het toneel, een nieuwe collega met wie ze zelfs afspraakjes maakt. Met Daisy Ridley.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sometimes I Think About Dying

Fran is een echte 'grijze muis' – ze is heel goed in Excel, maar verder weten haar collega's op kantoor vrijwel niets van haar; ze is verlegen, in zichzelf gekeerd en praat eigenlijk nooit met iemand. Liever mijmert ze over de dood en verstopt zich in haar eigen, veilige binnenwereld. Op een dag arriveert een nieuwe collega, Robert, en hem lukt het zowaar om haar aan het lachen te krijgen. Ze maken zelfs een afspraakje buiten werk om, en nog één. Er is maar één ding dat een romance in de weg staat: Fran zelf.

Regisseur Rachel Lambert baseerde het scenario, een verhaal over sociale angst, op de gelijknamige korte film uit 2019 van Stefanie Abel Horowitz. De hoofdrol wordt vertolkt door de Britse actrice Daisy Ridley, die vooral bekend is van haar rol als Rey in een drietal Star War-films. En ze doet dat met verve: vooral met haar gezichtsuitdrukkingen zet ze de zwijgzame Fran genuanceerd en met diepte perfect neer. Dave Merheje speelt Robert.

de Volkskrant

... ontroerende en precies vormgegeven kleinood...

NRC

Regisseur Rachel Lambert slaagt erin je net als Fran het gevoel te geven dat de wereld een toneelstuk is waar ze zelf geen deel van uitmaakt.