Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Mad Max: Fury Road

Briljant, met zes Oscars bekroond vierde deel uit de Mad Max-serie, waarin Max Rockatansky, gesteund door Imperator Furiosa, het opneemt tegen het 'leger' van Immortan Joe.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mad Max – the Full Ride

Er zijn goede actiefilms, heel goede actiefilms en er zijn actiefilms van de Buitencategorie. Tot die laatste categorie moeten Furiosa: a Mad Max Saga en Mad Max: Fury Road gerekend worden, volgens velen de beste actiefilms ooit gemaakt!

Op 11, 15 & 18 juni kun je jezelf trakteren op een onvergetelijke avond met deze twee Mad Max-films achterelkaar. Met een Double Bill-kaartje ben je ook nog voordeliger uit!

Interesse? Klik dan hier om je kaartje te bestellen.

Mad Max: Fury Road

Een allesvernietigende nucleaire oorlog heeft de wereld veranderd in een helse woestenij, waar aan alles een tekort is, vooral aan water, voedsel en brandstof. Niets- en niemand ontziende motorbendes laten geen middel ongebruikt om die schaarse middelen in handen te krijgen. Het is deze wereld waarin de vroegere politieman Max Rockatansky, bijgenaamd Mad Max, zich moet zien te redden.

Het was Mel Gibson die als eerste in 1979 gestalte gaf aan Mad Max in de gelijknamige bioscoophit, en hij deed dat ook in de twee vervolgen uit 1981 en 1985. De liefhebber moest dertig jaar wachten op het vervolg. Maar het wachten was niet voor niets geweest, want Mad Max: Fury Road, met Tom Hardy in de hoofdrol, bleek een ongekend spektakel, dat zowel bij publiek als pers hoog gewaardeerd werd. De film won dan ook een karrevracht aan prijzen, waaronder zes Oscars. Charlize Theron is te zien als Imperator Furiosa, de muziek is van Junkie XL.