Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Straight Story (25th Anniversary)

Ontroerende roadmovie over Alwin Straight, die de langslepende ruzie met zijn broer wil bijleggen. De lange reis naar hem onderneemt hij op een oude maaitractor.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Straight Story (25th Anniversary)

Na zijn tv-serie Twin Peaks en films als Wild at Heart en Lost Highway verwachtte in 1999 iedereen dat ook zijn nieuwe film weer een nachtmerrieachtige wereld zou verbeelden, bevolkt door angstaanjagende slechteriken. The Straight Story bleek een enorme verrassing: Lynch kwam met een op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal over terugblikken en vergeven, een ontroerende roadmovie vol behulpzame en aardige mensen. Wel typisch Lynchiaans: de filmmuziek van Angelo Badalamenti.

De gezondheid van de 73-jarige Alwin Straight, een man die leeft van een klein pensioentje, laat flink te wensen over. Met zijn broer Lyle, die 500 km van hem vandaan woont, is hij al dik tien jaar gebrouilleerd. Als hij hoort dat deze een beroerte heeft gehad, besluit hij hem te gaan opzoeken om de ruzie bij te leggen. Hij kan zelf niet meer autorijden en ook zijn verstandelijk beperkte dochter kan hem niet brengen. Hij besluit de lange reis dan maar te ondernemen op een oude, trage maaitractor. Met Richard Farnsworth, Sissy Spacek en Harry Dean Stanton.