Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Lobster

In de nabije toekomst is het absoluut verboden alleenstaand te zijn. Wie dat toch is, wordt opgesloten in het Hotel en krijgt 45 dagen de tijd daar alsnog een partner te vinden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Lobster

Iedereen kent wel de radio- en tv-reclames voor datingsites die alle leden een fantastisch en romantisch leven voorspiegelt zodra ze daar hun nieuwe, altijd aantrekkelijke levenspartner hebben gevonden. Het is nu eenmaal sociaal wenselijk je leven te delen met een ander. De Griekse regisseur Lanthinos trekt hieruit zijn conclusies in het bij tijd en wijle surrealistische The Lobster, waarin hij met veel humor en satire een dystopisch beeld schetst van een wereld waarin liefde niet langer een keuze is.

De nabije toekomst: in de Stad is het absoluut verboden alleenstaand te zijn. Mensen die er niet in slagen een partner te vinden, worden opgesloten in het Hotel, waar zij 45 dagen de tijd krijgen om tussen de andere 'gasten' alsnog een partner te vinden. Wie daarin niet slaagt, wordt veranderd in een dier naar keuze en losgelaten in het Bos. Met o.a. Colin Farrell, Rachel Weisz en Léa Seydoux. O.m. bekroond met de Juryprijs op het filmfestival van Cannes.