Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Killing of a Sacred Deer

Hartchirurg Stephen Murphy is bevriend geraakt met de 16-jarige Martin, die onlangs zijn vader, een ex-patiënt van Murphy, heeft verloren. Martin is aardig en hoffelijk. Of toch niet?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Killing of a Sacred Deer

Na de bizarre toekomstfilm The Lobster is The Killing of a Sacred Deer de tweede speelfilm die de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos in het Engels maakte. En net als in The Lobster wordt de hoofdrol vertolkt door Colin Farrell. Nicole Kidman en Alicia Silverstone, vooral bekend van de Aerosmith-clips uit de jaren 90, zijn eveneens van de partij. Lanthimos schreef het in Cannes bekroonde scenario voor deze psychologische thriller samen met zijn vaste schrijver Efthimis Filippou.

Hartchirurg Stephen Murphy (Farrell) is bevriend geraakt met de 16-jarige Martin, die onlangs zijn vader, een ex-patiënt van Murphy, heeft verloren. De twee ontmoeten elkaar aanvankelijk in het geheim, maar later nodigt Murphy hem uit om zijn vrouw Anne (Kidman) en tienerkinderen Kim en Bob te ontmoeten. De hoffelijke Martin valt goed in de smaak, maar ergens klopt er iets niet aan de jongen, zo begint Murphy te vermoeden. En hij heeft gelijk…