Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Il pleut dans la maison

De 17 jarige Purdey en haar 15-jarige broer Makenzy uit Wallonië moeten zichzelf maar zien te redden in de warme zomer. Aan hun alcoholistische moeder hebben ze niets.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Il pleut dans la maison

In een klein dorp in Wallonië wonen de 17-jarige Purdey en haar twee jaar jongere broer Makenzy in een bouwval van een huis; als het buiten regent, regent het binnen ook, de muren zijn bedekt met schimmel. Ze wonen daar met hun alcoholistische moeder, die vaker niet dan wel thuis is. De zomer is aangebroken en zoals altijd moeten broer en zus zichzelf zien te redden. Purdey vindt een baantje als schoonmaakster op een vakantiepark, terwijl Makenzy zijn geld verdient met het bestelen van toeristen. Te midden van zomerse zorgeloosheid begint bij beiden het besef door te dringen dat ze na deze zomer afscheid moeten nemen van hun jeugd.

In 2017 maakte regisseur Paloma Sermon-Daï de korte film Makenzy, over Makenzy en zijn zus Purdey. Voor haar eerste speelfilm, het sociaal-realistische drama Il pleut dans la maison, is ze teruggekeerd naar die personages, die nu inmiddels op het punt staan een belangrijke afslag in hun leven te nemen.