Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Third Man

Briljante film noir waarin Holly Martins in het naoorlogse Wenen arriveert om zijn oude vriend Harry Lime te bezoeken. Maar deze is verongelukt. Of niet? Met Joseph Cotton en Orson Welles.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Third Man

Volgens het prestigieuze British Film Institute is de spannende film noir The Third Man de beste Britse film ooit gemaakt. Met een scenario van Graham Greene, schitterend camerawerk van Robert Krasker, de onvergetelijke score van citerspeler van Anton Karas en een uitstekende cast met o.a. Joseph Cotton en Orson Welles is die eretitel meer dan begrijpelijk. Regisseur Carol Reed zag er op toe dat het naoorlogse verwoeste en bezette Wenen een van de belangrijkste hoofdrolspelers in het verhaal is geworden.

Pulpschrijver Holly Martins (Cotton) is net na WO II naar Wenen gekomen om zijn oude vriend Harry Lime (Welles) te bezoeken. Eenmaal gearriveerd krijgt hij te horen dat Lime is verongelukt. Maar waar is zijn lijk? Er klopt van alles niet en dus gaat Martins op onderzoek uit, geholpen door rechercheur Calloway. Langzaam maar zeker ontdekt hij dat Lime misschien wel bij heel duistere zaakjes was betrokken. En wat is de rol van Lime's minnares Anna Schmidt in dit alles?