Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Paul McCartney and Wings – One Hand Clapping

In 1971 begon Paul McCartney een nieuwe band: Wings. Hoe werkten ze, hoe maakten ze muziek? Filmmaker David Litchfiled heeft het in 1974 in de Abbey Road Studios vastgelegd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Paul McCartney and Wings – One Hand Clapping

In 1970 gingen The Beatles uit elkaar, het einde van een tijdperk. Bassist Paul McCartney begon daarna onmiddellijk aan een solocarrière, die leidde tot twee albums. In 1971 richtte hij een nieuwe band op: Wings, een uiterst succesvolle band die grote hits scoorde met nummers als My Love, Band on the Run en de James Bond-titelsong Live and Let Die. De band kende vele personele wisselingen, maar vaste kracht Linda Eastman, met wie McCartney getrouwd was, verliet de band nooit.

In augustus 1974 filmde de Britse regisseur David Litchfield vier dagen lang de band terwijl ze aan het werk zijn in de Abbey Road Studios. Niet alleen laat hij zien hoe de bandleden samenspelen, hij toont ook hoe ze met elkaar omgaan, om zo een uniek inzicht te verschaffen in de innerlijke dynamiek van de band. Naast dit alles bevat deze zelden geziene film de volledige opnames van een akoestisch solo-optreden van McCartney: The Backyard Sessions. McCartney zelf leidt de film in.