Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Disturbing the Peace

Combatants for Peace: een Palestijns-Israëlische beweging die zich sinds 2005 inzet voor vrede. Filmmakers Stephen Apkon en Andrew Young vertellen het verhaal van de groep.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Standing Together
Hoe kun je een constructieve dialoog én samenwerking creëren against all odds. De film geeft een verdiepende kijk op fundamentele problemen, die al lang voor het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël spelen. Het doel van deze avond is juist tot zo’n constructieve dialoog te komen om van daaruit dichter naar elkaar toe te bewegen.

Onder leiding van Lievnath Faber (Oy Vey) gaan Alon-Lee Green en Rula Daood het gesprek met elkaar aan. Beiden zijn directeur van Standing Together, een grassroots-beweging die Joodse en Palestijnse burgers van Israël mobiliseert voor vrede, gelijkheid, en sociale en klimaatrechtvaardigheid.

Disturbing the Peace

Sinds 2005 strijden Israëli’s en Palestijnen zij-aan-zij én geweldloos voor vrede, verenigd als de Combatants for Peace. Filmmakers Stephen Apkon en Andrew Young vertellen het verhaal van deze strijdbare groep.

De Palestijnen en Israëli's die zich in deze groep hebben verenigd, hebben bijzondere, door de complexe geschiedenis van hun land getekende levensverhalen. Zij hebben geprobeerd een zelfmoordaanslag te plegen of streden een ongelijke strijd in dienst van het Israëlische leger. Wat zij gemeen hebben, is dat zij tot het inzicht zijn gekomen dat de gewapende strijd niet tot vrede zal leiden en slechts meer slachtoffers zal eisen.

Daarom zetten ze zich nu in om ook anderen ervan te overtuigen de wapens neer te leggen. Dat doen ze onder meer met theatervoorstellingen en demonstraties. Ook al roept hun activisme soms heftige reacties op, de Combatants for Peace blijven bij hun standpunt: raketten en tanks gaan geen vrede brengen. Een vreedzame samenleving ontstaat pas als de wapens worden neergelegd.

Dit programma wordt georganiseerd door Oy Vey en Movies That Matter.